- نویسنده : عيسي ملكشاهي
- 08 نوامبر 2024
- کد خبر 68527
- 110 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
رایزن فرهنگی کشور هند در ایران:اگر بخواهیم فرهنگ هند را کامل بشناسیم نمیتوانیم از نقش زبان فارسی بگذریم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کرات آملی؛بلرام شکلا در آیین اختتامیه همایش بین المللی طالب آملی گفت: زبان فارسی و حضور شاعران نامی ایرانی درهند همچون طالب آملی باعث گسترش همکاریهای بیشتر و روابط نزدیکی میان دو کشور ایران وهند شده که اکنون سابقه بیش از هزار ساله دارد.
رئیس مرکز فرهنگی هندوستان تصریح کرد: باید روابط ایران و هند استوارتر و عمیق تر شود. وی با اعلام اینکه فارسی زبان بسیار شیرین بوده که همانند ایران زمین قلمرو آن هم پهناور است، بیان کرد: زبان فارسی در کشورهای زیادی نقش داشته و بزرگترین عرصه شکوفایی و بروز زبان فارسی در هندوستان بوده است.
شکلا افزود: بزرگان زیادی از ایران به هندوستان مهاجرت کرده و زبان فارسی در هند بیگانه نیست البته ایرانیان هم در هند بیگانه نیستند و سهمی از هویت دیرینه ما با ایرانی ها رقم خورده است.
رایزن فرهنگی و رئیس مرکز فرهنگی هندوستان در ایران در بخش دیگری با بیان اینکه طالب آملی وسعت زمان و مکان را پیموده و در سلطنت هندوستان بالاترین جای را به دست آورد، یادآورشد: طالب ارتباط همیشگی هند و ایران را ایجاد کرده وبه نوعی سفیر فرهنگی هند نیز است و گزافه نیست بگوییم طالب از هویت ما است که اگر نبود هندوستان شکل واقعی خود را پیدا نمیکرد.
در ادامه این مراسم دبیر اجرایی همایش بین المللی طالب آملی به هدفهای مهم برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: هدف اصلی و مهم این همایش، شناساندن مشاهیر ومفاخر آملی به شهروندان وآیندگان این شهرستان، مازندان وکل کشور وحتی خارج از کشور با دعوت از میهمانان واستادان دانشگاههای کشورهای فارسی زبان بوده است.
ابراهیم محمدپور افزود: خوشبختانه حضور برخی از افراد تاثیرگذار از کشور هند و استادان و دانشجویان کشورهای دیگر، بخشی از این هدف مهم عملی شد و امیدواریم با برگزاری این همایش ها، ارتباطهای فرهنگی که شکل می گیرد به تقویت وارتقاء ارتباطات فرهنگی درسطح بین المللی کمک میکند.
این عضو شورای شهر آمل با بیان اینکه پیشینه تاریخی و فرهنگی میان ایران و هند دیرینه است و مشترکات ادبی و فرهنگی میان دو کشور ایجاب میکند بتوان در فصول مشترک میان شهرهایی ازاین کشور و آمل برقرار کرد، ادامه داد: طالب آملی که در میان مازندرانیها جایگاه ویژهای دارد، فصل مشترک آمل با شهر آگرا در ۲۰۰ کیلومتری شهر دهلی نو است، و خواهرخواندگی میان دو شهر به منظور افزایش تبادلات فرهنگی پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته نیز همایش طالب آملی در کشور هند برگزار و بسیار مورد احترام وتکریم مردم این کشور بوده است، یادآورشد: پیش نویس خواهرخواندگی وهمکاری دوجانبه آمل وآگرا هند تقدیم پرفسورشکلا رایزن فرهنگی هند در ایران شده که درسطح سفارتخانه وزارت امورخارجه پیگیریهای بعدی آن انجام شود.
https://keratamoli.ir/?p=68527