×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱۷ مهر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 8 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
انتقاد رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری از عدم توجه شهرداری ها به ساخت و ساز شهری و حفظ هویت تاریخی

شهرداری ها برای صدور پروانه ساخت از میراث فرهنگی استعلام می گیرند و علیرغم ممنوعیت استفاده از نمای سنگی،شیشه ای و کامپوزیت این آیین نامه ها را اجراء نمی کنند.

کرات آملی؛مهدی بهمنی در نشست هم اندیشی پاک سبک با هدف بازنگری بررسی و تحلیل سبک ساخت و سازهای منطبق با موقعیت زیست بوم جغرافیایی و تاریخی شهرآمل اظهارداشت:شهرداریها برای صدور پروانه ساخت از میراث فرهنگی استعلام می گیرد و صراحتا داخل این مجوزها ذکر شده که استفاده از نمای سنگی،شیشه ای و کامپوزیت ممنوع هست. آیا شهرداریها این آیین نامه ها را اجراء می کنند؟ ازطرفی سازنده ها هم ذائقه مشتری را درنظر می گیرد و بیس سنتی هم که سازنده را ملزم به ساخت بنایی که با معماری متعارف چه از لحاظ نمای ساختمان چه از لحاظ معماری داخلی باشد، وجود ندارد و اینها همه دلایلی بر تخریب چهره بافت شهرتاریخی آمل شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری با اظهارامیدواری ازهمکاری مدیران دستگاههای اجرایی بخصوص شهرداریها یادآورشد: اگر در دو حوزه حفظ میراث فرهنگی و گسترش صنایع دستی همکاریهای همه جانبه باشد قطعا ما می توانیم در حوزه گردشگری نیز موفقیت های خوبی را حاصل نماییم.

وی به کمبود بودجه نگهداری از آثار و بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: آنچه وزارتخانه برای نگهداری آثارتاریخی در کل کشور از دولت دریافت می کند بسیارناچیز است که ارزش آن تنها به ۳۵هزارتومان در روز می رسد که حتی برای حقوق نگهبانی آن نمی رسد.

بهمنی افزود: مادر شهر آمل بیش از ۳۰۰ اثر ثبتی و حفاظتی داریم که برای حفظ و نگهداری همه آنها بودجه کلان می خواهد و سال گذشته در کمیته فرهنگی شهرستان تقریبا یک میلیاردو۷۰۰ میلیون تومان تصویب شد که از آن مبلغ فقط ۸۰۰ میلیون تومان تحقق و تخصیص پیداکرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری اعلام کرد: ما ۲سال اخیر در ۳فصل بحث پژوهش و کاووش را در حوزه تاریخی داشته ایم بخصوص در بخش دست یافته های محور هراز درقالب غارهای کافرکلی که باستان شناسان ما درفصل سوم آن مشغول به کار هستند.

بهمنی بابیان اینکه درکاووش اخیر یافته های خوبی از تاریخ آمل بدست آورده شد، ادامه داد: این یک گام بزرگ مثبتی برای شناساندن تاریخ فرهنگ تمدن آمل هست چون هم دربحث هنر وهم معماری وهم دیرینه شناسی حرفهای زیادی دارد.

وی همچنین اظهارداشت:سابقه حضورانسان درشهرآمل به ۳۲ هزارسال قبل برمیگردد وبحث شهرنشینی و تمدن ما هم به ۵الی۷ هزارسال هست و نزدیک به ۳هزارسال است که نام آمل به همین سبک و سیاق قراردارد.

مهدی بهمنی در پایان تاکیدکرد: برای رسیدگی به آثارتاریخی تنهامیراث فرهنگی بعنوان دستگاهی که شرح وظایف مشخص دارد نمی تواند کارساز باشد، مخصوصا خود شهروندان و شهرداریها برای حفظ آثار و میراث فرهنگی خیلی می توانند موثرواقع شوند.

بهرام شعبانی، مدیریت مجموعه الون نیز در این نشست با اشاره به موضوعات مهم در ساخت و سازها و شهرسازیهای غیراستانداردامروزی از ناهمگونی نماهای ساختمانی مازندران با جغرافیای منطقه گفت: چرا همه نماهای ساختمانی آمل به سبک کلاسیک هست؟ در حالیکه پیشینه شهر ما به تاریخ ۲۰۰۰ ساله برمی گردد.

وی افزود: مجموع عوامل تغییرات سبک اصیل ایرانی شمال کشور به سبکی نامانوس سبب شد تا چهره بصری شهرآمل به مرور زمان و نامحسوس بخود رنگ بیگانه بخودبگیرد.

مدیریت مجموعه الون همچنین تصریح کرد: درحوزه معماری ساختمانی در منطقه ما رسانه ای وجود ندارد که بصورت تخصصی در مورد آینده پژوهی در معماری و ساختمان آگاهی بدهد.

بهرام شعبانی با استقبال از پذیرفتن مقاله و طرح در زمینه معماری ساختمان خاطرنشان کرد: هرشهروند دلسوزی که در حوزه میراث آثار تاریخی دانشی دارد می تواند با ما ارتباط بگیرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.