- نویسنده : عيسي ملكشاهي
- 20 جولای 2022
- کد خبر 66036
- 233 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران درپاسخ به چرایی علت غیرفعال شدن مرکز آموزش و پژوهش انتقال خون دستور ویژه داد تا با همکاری پایگاه انتقال خون مازندران وفرمانداری شهرستان آمل برای فعال شدن دوباره این مرکز پیگیریهای لازم صورت پذیرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کرات آملی؛مصطفی جمالی در نشست با مسؤولان و خیران شهرستان آمل، اظهار کرد: یکی از مهمترین طرحهای سازمان انتقال خون کشور پروژه ژندرمانی برای بیماران تالاسمی است که در طرحی مهم پنج ساله در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه ژن درمانی تالاسمی پروژهای ثابت شده بوده که در کشور آمریکا یک میلیون و ۸۰۰ یورو هزینه دارد، افزود: در این اقدام عظیم نیازمند کمک خیران نیکاندیش هستیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه با برآورد پنج ساله این پروژه سالانه حدود ۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: با عملیاتی شدن این اقدام بسیاری از بیماران تالاسمی به ویژه کودکان که زندگی خود را در مسیر تزریق خون میگذرانند درمان میشوند.
وی با اشاره به اینکه نگاه خیران در زمینه خدمترسانی به مردم و بیماران باید از منطقهای نگریستن خارج شده و ملی نگریسته شود، ادامه داد: فقط کار خیر به ساخت درمانگاه و خرید دستگاههای مورد نیاز بخش درمان نیست بلکه مشارکت در پروژههای درمانی بسیار ارزشمند است.
جمالی با اشاره به اینکه پایگاه انتقال خون آمل یکی از بهترین پایگاههای انتقال خون کشور است که در سال ۱۳۷۲ با نگاهی خیراندیش ساخته شد، خاطرنشان کرد: امروزه نیاز است تا خیران نگاه منطقهای خود را به نگاه ملی مبدل کنند.
وی با بیان لزوم توجه پایگاه انتقال خون آمل به بحث آموزش و پژوهش همانند گذشته، گفت: یکی از مهمترین نیازمندیهای منطقه راهاندازی اتوبوس خونگیری است زیرا در این اتوبوس مجهز و مدرن که حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد، حدود ۷۰ نفر روزانه خونگیری میشود تا جان انسانهای نیازمند زیادی نجات یابد.
جمالی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن میفرمایند که اگر اگر جان یک نفر را نجات دهیم آنقدر ارزشمند است که همانا یک جامعه را نجات دادیم، بیان کرد: با توجه به خون از سه قسمت مهم تشکیل شده است با یک اهدای خون میتوان به سه بیمار جان دوباره داد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه بسیاری از روستائیان کشور و مردم مناطق صعبالعبور نمیتوانند خون اهدا کنند، افزود: با اتوبوس خونگیری میتوان با سفر به این مناطق اهدای خون زیادی را شامل شد.
وی با اشاره به اینکه خیران آملی با خرید و راهاندازی اتوبوس خونگیری مجهز و سفر به مناطق مختلف روستایی و بخشها میتوان کار خیر اهدای خون را اشاعه داد، بیان کرد: این شهرستان میتواند با ایجاد اتوبوس خونگیری به پایلوت و الگوی کشوری مطرح شود.
در ادامه این جلسه عبدالله محمدی فیروزجایی مدیرکل انتقال خون مازندران اظهار کرد: مازندران دارای ۱۱ پایگاه انتقال خون است که پایگاه انتقال خون آمل از فعالترین و مهمترین مراکز استان است.
وی با اشاره به اینکه خدماتدهی انتقال خون مازندران به ۱۴ هزار بیمار خاص انجام میشود، افزود: سه تیم سیار نیز به همراه پایگاههای انتقال خون به ۴۸ بیمارستان در سراسر مازندران در زمینه اهدای خون خدمات میدهند.
مدیرکل انتقال خون مازندران تصریح کرد: بیش از ۱۴ هزار بیمار خاص هموفیلی، دیالیزم و سرطانی بیشترین مصرف خون را دارند همچنین به دیگر بیماران جراحی، پیوند اعضا و تصادفی نیز از طریق انتقال خون، خدمات ارائه میشود.
محمدی با اشاره به انجام خدمات در زمان بحران و حوادث رانندگی، گفت: ۶ مرکز فرآوردههای خونی در مازندران خدمات مختلف ارائه میدهند همچنین آمل از شهرهای پیشرو است که شاخص خونگیری در آن بالاست.
همچنین رئیس پایگاه انتقال خون آمل نیز گفت: اهدای خون امروزه امری مهم در جامعه است و همشهریان بدانند که برای سلامتی خون و همنوعان با اهدای یک واحد خون جان حداقل سه بیمار را از مرگ نجات میدهند.
بهزاد نورمحمدی افزود: پایگاه انتقال خون آمل در سال ۱۳۷۳ از ثلت مال خیر نیکاندیش مرحوم حاج فضلالله مقیمی نوایی با تلاش وصیشان مرحوم حاج رضا ولایی احداث شد.
وی با اعلام اینکه از پایگاههای مهم مازندران در بخشهای مختلف هستیم، تصریح کرد: شاخص خونگیری در آمل براساس جمعیت در این پایگاه حدود ۵۵ تا ۶۰ در هزار نفر است که آماری بالا در کشور محسوب میشود.
رئیس پایگاه انتقال خون آمل با اشاره به خدمترسانی مستقیم به بیمارستانها، مراکز درمانی و بیماران خاص شهرهای آمل، محمودآباد و فریدونکنار از لحاظ توزیع خون، فرآوردههای سلولی و پلاسمایی، یادآور شد: مازاد خون، فرآوردههای سلولی و پلاسمایی این پایگاه به دیگر مراکز انتقال خون استان مازندران و حتی تهران و مراکز پالایشگر ارسال میشود.
وی با اشاره به فعالیتهای مهم این پایگاه، گفت: تهیه خون و فراوردههای خونی سالم ارسال آن به مراکز درمانی، تهیه خون کم لکوسیت برای بیماران تالاسمی، شناسایی اهداکنندگان با گروههای خونی نادر، تهیه خون با فنوتیپ خاص و نادر برای بیماران تالاسمی، تهیه پلاکت با روش آفرزیس، تهیه خون شسته در موارد خاص، تهیه و ارسال پلاسما به مراکز پالایشگر، نظارت مستقیم بر استقرار نظام همویژلانس، مراقبت و مدیریت در مصرف خون در بیمارستانها و آموزش کارورزی دانشجویان کارشناسی علوم آزمایشگاهی با هماهنگی دانشگاهها مهمترین فعالیتها است.
https://keratamoli.ir/?p=66036