- نویسنده : عيسي ملكشاهي
- 13 مه 2022
- کد خبر 65815
- 352 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

چهره ماندگار معماری ایران با اشاره به اینکه قوانین و مقررات شورای تدوین مقررات ملی ساختمان اجرا نمیشود، گفت: امروزه معماری مدرن و پست مدرنیسم باعث شده تا از ارزشهای واقعی معماری خودمان فاصله بگیریم.
کرات آملی/محمود گلابچی در همایش صنعت ساختمان که در آمل برگزار شد، با اعلام اینکه در امر ساختمان غفلت بزرگ داشتیم و ارزشهای معماری خودمان را فراموش کردیم، اظهار کرد: در این زمینه به تقلید از سبکهایی پرداختیم که در طول قرن بیستم در نظامهای غربی به سرعت توسعه پیدا کرد.
بنیانگذار دانشگاه معماری و هنر پارس، تصریح کرد: سیمای شهرهای کشور و معماری این روزها مناسب و شایسته نیست زیرا کشورمان مهد تمدن است و سرزمینمان تاریخ هزار ساله معماری و مهندسی دارد که لازم است گذشته درخشان و ارزشهای خود را بشناسیم و از آنها به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی با اشاره به نقش محوری پنج وزارتخانه کشور در معماری، بیان کرد: در گام نخست دانشگاهها قرا دارند که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند، شهرداریها که زیرپوشش وزارت کشور قرار دارند.
گلابچی یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حفظ ارزش تاریخی و ماندگار دیرینه کشورمان در گام دیگر بوده و حفظ ارزشهای تاریخی و فرهنگی هم زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که باید هویت اصیل و درست معماری را به جامعه معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان صدا و سیما باید بتواند فرهنگ جامعه را به سمت تمایل و ارزشهای واقعی معماری و معماری اصیل ایرانی سوق دهد، خاطرنشان کرد: شورای تدوین مقررات ملی ساختمان در کشور سالیان سال فعال است ولی متأسفانه بسیاری از قوانین و مقررات در کشور داریم که به آنها عمل نمیشود، بخش زیادی از نواقصمان در حوزه نظارت، کنترل و اجرا است همچنین در بحث مقررات نیاز به کارهای جدید برای فناوریهای نوین و مصالح جدید است.
همچنین دبیر اجرایی همایش ملی صنعت ساختمان مازندران آباد گفت: بهره گیری از تجارب معماری بومی مازندران، شناخت الگوهای پایداری در معماری و شهرسازی و جغرافیا در صنعت ساختمان و حفاظت از محیط زیست مازندران به عنوان محورهای اصلی همایش ملی صنعت ساختمان بوده است.
بهرام شعبانی، تداوم برگزاری سالانه این همایش ملی درسطح مازندران با ایجاد دبیرخانه دائمی را از هدفهای دیگراین همایش بیان کرد وافزود: قطعا با بهره گیری از موارد آموزشی ونیز برگزاری همایشها وکارگاههای آموزشی با حضور چهرههای مطرح کشوری درهمه بخشهای صنعت ساختمان سازی، کمک بسیار زیادی درجهت ارتقای سطح کیفی و پیشرفت کاری مهندسان و پیمانکاران و دیگر فعالان مرتبط با صنعت ساختمان سازی در مازندران خواهد شد.
وی تصریح کرد: یکی از الزامهایی که با برگزاری همایش ملی ساختمان در مازندران به دنبال آن بودیم، جلوگیری از ساخت وسازهای غیرمجاز و تغییرکاربریهای بی ضابطه در زمینهای با ارزش کشاورزی استان برای ساختمان سازی بوده است.
دبیر اجرایی همایش ملی صنعت ساختمان مازندران آباد ابرازامیدواری کرد، با الزام آور شدن رویکرد جدید صنعت ساختمان سازی مازندران به سمت معماری بومی مازندران و الگوهای پایداری در معماری بومی مازندران، جغرافیا و محیط زیست، توسط دستگاههای متولی ومسئول اتان ونیز همت سازندگان صنعت ساختمان استان شرایطی فراهم شود تا معماری استان به سمت پایدار با الگوهای متناسب با بافت واقلیم مازندران ایجاد شود.
شعبانی با تاکید براینکه هدف نهایی ادست اندرکاران برگزاری همایش ملی صنعت ساختمان قرارگرفتن الزامات معماری پایدار در چارت اجرای آن است، تصریح کرد: باید با معماری پایدار گذشته که با تغییر فصول با اتفاقاتی که میافتاد از بین نمیرفت، با اصلاحات لازم دراین حوزه به سمت الگوهای سازگاربا طبیعت و معماریهای بومی مازندران رسید.
https://keratamoli.ir/?p=65815